Bli kjent med hovedrollene!

Lurer du på hvem menneskene bak hovedrollene er? Les videre!

Rollene

Donna Bacalao:                  Solveig Andsnes

 

Tok publikum og presse med storm da Kilden teater- og konserthus åpnet i Stavanger tidligere i år. I rollen som Anita i premiereoppsetningen West Side Story fikk hun strålende kritikker. «Solveig Andsnes’ Anita har temperament, musikalsk smidighet, og replikkene sitter.» Mona Levin, Aftenposten 4.februar 2012

Solveig (født 25.februar 1983) er utdannet ved ballettpedagoglinjen ved Høgskolen i Stavanger og Steps on Broadway (New York). Her hjemme har hun allerede rukket å gjøre roller i Jesus Christ Superstar og Fame i Stavanger, Chicago og Cabaret ved Trøndelag Teater, Cats på Chat Noir, Buddy Holly the musical på Folketeatret og nå altså hovedrollen i Donna Bacalao på Vikaneset utenfor Kristiansund 6.-8.september. Solveig er lillesøsteren til pianovirtuosen Leif Ove Andsnes   

    

Kristiansundskongen:         Marius Roth Christensen

 

Marius Roth Christensen debuterte i større operasammenheng som Tamino i Tryllefløyten i Trondheim våren 2005. Kristiansundere vil kjenne ham igjen fra Operafestukene i 2011 hvor han gjorde Rinuccio/Ole Gunnar Solskjær i Puccinis Gianni Schicci, og som solist på Kammertorsdag i fjor høst.

Nå returnerer han altså til Nordmøre, og ikler seg den mannlige hovedrollen i klippfiskmusikalen Donna Bacalao.

På en annen note kan det nevnes at Roth Christensen var/er en del av suksessgruppen Seigmenn, som fikk Spelemannprisen 1995 i klassen rock. Seigmenn forventes å gjøre et comeback i år- men først skal Donna Bacalao gjennomføres!

 

Klæppfesk-Olsen:                                Hallvar Djupvik

 

Hallvar Djupvik (f. 1985) er fra Tomrefjord i Møre og Romsdal, og er utdannet i Kristiansand, med avsluttende bacheloreksamen våren 08. Hallvar har deltatt som aktør innenfor forskjellige musikalske genrer de siste årene, med hovedvekt på klassisk musikk og opera. Han har vært solist med repertoar fra forskjellige deler av operalitteraturen i konsertsammenheng, samt at han har vært med på operaproduksjoner og oppføringer av kirke- og kammermusikalske verk. I 2007 ble han tildelt Sparebanken Møre sitt Gnist-stipend og Romsdals Fellesbank sitt Tæl-stipend. Han fikk 3. pris i ”Unge talenter på Sørlandet” i 2008 og ble med dette beste sanger i konkurransen. Hallvar har siden desember 2007 vært tilknyttet koret til Den Norske Opera og Ballett. Har siden 2009 studert ved Operaakademiet i København. Under Operafestukene i Kristiansund 2010 vant han Shells musikkteaterstipend, og vil fra høsten 2012 være solist stipendiat ved Den Norske Opera & Ballett.

 

Ryktebørsen:                        Knut Marius Djupvik

 

Enda et stort musikalsk talent fra Tomrefjord, og Hallvars yngre bror. Studerte musikk ved Høgskolen i Agder. Knut Marius har vært solist ved flere sammenhenger, blant annet i tributt til Elvis, Blues Brothers og Robbie Williams. Er vokalist i bandene Red Hot fra Romsdal og Captain Knut and the Cabin Crew fra Kristiansand.

 

Åttemannsenka:                  Turid Røen Kroknes

Turid kommer fra Valsøyfjord, og returnerer til Donna Bacalao for fjerde gang i år. Har gjort mange operaroller ved distriktsoperaene i Norge, blant annet Marcellina i Figaros Bryllup, Zia Principesa i Søster Angelica og Fru Inger til Austrått i operaen Olav Engelbrektsson av Hoem/Sommerro. Hun er – og har vært en mye brukt solist ved Operaen i Kristiansund, sist i Faust under Operafestukene 2012.

 

Trollkjerringa:       Helga Botn

Helga er fra Volda. I 1986 debuterte hun i Universitetets aula.

Etter det har hun jobbet innenfor en rekke musikalske sjangre, men har vært oftest å se på operascenen, både ved DNO&B, Operaen i Kristiansund, og Opera Nordfjord. Hun har også opptrådt med landets viktigste orkester, slik som Oslo Filharmoniske orkester, Trondheim Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske orkeseter.

Helga er en «veteran» på Donna Bacalao – hun gjør rollen Trollkjerringa for fjerde gang. Det er vi glade for!  

 

Orre Heite:            Odd Arne Halaas

Er med i Donna Bacalao for første gang, men har mange års erfaring som sanger, musiker og skuespiller. Kommer fra Halaas i Eide og har spredt glede med sang og trekkspill i en årrekke. Han har i sommer spilt en rekke forestillinger med Amerikaklokkå.

 

Amalie:   Åshild Skiri Refsdal

Åshild Skiri Refsdal er utdannet fra Norges Musikkhøgskole, og debuterte ved Den norske Opera allerede under studiene i 1996. Året før var hun solist under Nobels Fredspris-konserten i Oslo konserthus, og hun ble beste norske deltager i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Siden den gang har hun vært solist med de fleste profesjonelle symfoniorkestre i Norge.

 

Åshild er oppvokst i Hedmark, og bor nå med sin familie i Østfold, men har røtter fra Skirimoen i Romsdalen.

 

Klakkøren:            Trond Sæterøy

Har vært ivrig medlem i Kristiansund Operakor gjennom flere år og har vært med i Donna Bacalao siden starten i 2008. Han er sist sett i komedien Amerikaklokkå som har vært framført med stor suksess i regionen denne sommeren.

 

                                                                      donna m fisk

image description